Der holdes ferielukket fra d.23/12-24 til 2/1-25.
Glædelig Jul og Godt Nytår

Der holdes ferielukket fra d.23/12-24 til 2/1-25.
Glædelig Jul og Godt Nytår

Alterbrød fra Alterbrødsbageriet

159,00 kr. ekskl. moms
198,75 kr. inkl. moms

Alterbrød/oblater i ruller á 140 stk.

Salgsenhed: 1 rulle
(Der er 10 ruller i én kasse)

Ø 30 mm (almindelig størrelse)

Opbevares tørt og ikke for varmt. Ikke sammen med stærkt lugtende varer.

Benyttes til gudstjenester og andagter i kirker, menigheder, højskoler, på plejehjem, i kapeller osv.

De originale alterbrød/oblater fra Alterbrødsbageriet ved Diakonissestiftelsen:
Diakonissestiftelsen har bagt alterbrød siden 1877. I sin tid blev brødet bagt i et vaffeljern, herefter fugtet og udstandset og til sidst tørret i en ovn. I dag sker det i fuldautomatiske bagemaskiner, og der pakkes ca. 15.000 alterbrød dagligt svarende til 3 millioner alterbrød årligt. Alterbrødene bages usyret med økologisk mel, rismel, olie og vand.

-
+
Varenummer 2814030 Kategorier ,

Opbevaring af alterbrød

Alterbrød er termolabile og skal derfor behandles med omhu, hvis de skal bevare sprødheden. Brødene skal opbevares tørt i rulle og plastikpose og ikke sammen med stærkt lugtende varer. Alterbrød er et fødemiddel og har derfor en vis holdbarhed. Vi anbefaler derfor, at man ikke bestiller brød til mere end ca. 1 år ad gangen.

Vi har dog gode erfaringer med langtids-opbevaring af alterbrød i dybfryser, blot man lader brødene ligge lufttæt i rulle og plastikpose under hele processen: Nedfrysning, opbevaring og optøning.

Behandling af alterbrødene

Det kan ikke anbefales at lade eventuelle overskydende brød blive liggende i oblatæsken efter endt gudstjeneste, da der ofte udvikles kondensvand inde i æsken, hvilket vil gøre brødene bløde og seje. Kom i stedet de overskydende brød i en rulle for sig selv – læg dem ikke tilbage sammen med nye brød, der endnu ikke har været ude af rullen; dette vil ødelægge alle brødene.

Således reddes fugtige brød

Hvis skaden skulle være sket, og De ønsker at tørre nogle brød, der er blevet bløde, kan De følge denne fremgangsmåde:
Læg brødene på en bageplade og sæt den i en forvarmet ovn på 80 grader. En tom rulle kan eventuelt lægges i ovnen til tørring. Bagetiden afhænger af, hvor fugtige alterbrødene er. Det foreslås at prøve med ca. 10 minutter, men hold endelig øje med brødene, så de ikke bliver brune. Springer brødene let på pladen efter tørringen, er de i orden. Lad brødene køle af og kom dem i den tomme, tørre rulle.

De fugtige brød kan også tørres i en mikrobølgeovn. Læg brødene i mikroovnen, dæk dem med et stykke køkkenrulle og giv dem 14 sekunder ved 750 watt

Lignende produkter

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.